Drie dorpsgezichten in één oogopslag

Print

De vroegere Geitenmarkt op het kruispunt van Valken en Kloosterbaan. Foto: ema

Arendonk - Op 24 plaatsen in Arendonk kunt u genieten van telkens drie verschillende beelden van hetzelfde dorpsgezicht: van een oude zwart-witprent van hoe het er vroeger was, een nieuwe foto van het huidige straatbeeld en… van de situatie in het echt. Drie beelden in één klap.

Deze bijzondere ‘driedimensionale’ fototentoonstelling in het dorpscentrum en in de omliggende straten in Arendonk is het werk van de leden van de Arendonkse Fotoclub (Arfoc). “Tijdens de voorbije Erfgoeddag hielden we een tentoonstelling met typische straatbeelden van vroeger en nu”, zegt amateurfotograaf Luc Blockx (61) van Arfoc. “We maakten telkens een repro van een oude postkaart én namen daarna op dezelfde plaats een nieuwe foto, die we samen afdrukten op een grote aluminiumplaat. Onze expositie was zo’n groot succes dat we beslist hebben om de fotocompilaties nu op locatie op te hangen aan een lantaarnpaal ter plaatse: onder meer aan het gemeentehuis op de markt, maar ook op het terras van café De Met, aan de oude sigarenfabriek van Karel I in de Wampenberg, aan de gemeenteschool in de Kerkstraat en nog twintig andere plaatsen in het dorp.”

Nog tot einde maart kunnen de voorbijgangers de tentoongestelde werken gratis bewonderen in de Arendonkse straten. De dubbelportretten van vroeger en nu zijn 60 bij 40 centimeter groot en werden geprint op weerbestendig aluminium. “De opgehangen plakkaten zijn bestand tegen regen, wind en vrieskou”, bevestigt de secretaris van Arfoc. De Arendonkse Fotoclub telt vandaag 25 leden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio