Kempense spurtbom wint zilver (en bloemkool) in Retroronde van Vlaanderen

Arendonkenaar Peter Meulemans (links) op het eindpodium op de Markt in Oudenaarde. Ook present: mijnheer pastoor, de champetter en de podiummissen. Foto: ema

Kempense spurtbom wint zilver (en bloemkool) in Retroronde van Vlaanderen

Print
Arendonk - Peter Meulemans (43) uit Arendonk is zaterdag op de Markt in Oudenaarde tweede geworden in de sprintcompetitie van de Retroronde van Vlaanderen: de Retro Sprint, één tegen één op een parcours van 150 meter.

Hoewel hij zelf geen geoefend wielertoerist is, geraakte de Arendonkse ex-voetballer van Verbroedering en Vrij Arendonk tot in de finale van de koninginnenklasse van het sprintconcours. Onder luid applaus van wielerfans uit heel Europa en Amerika verloor hij in de ultieme sprintfinale van topfavoriet Wim Verbraeken (37) uit Brecht, de regerende Belgische kampioen van de retrokoers.

De regels voor deelname zijn streng. Zo dienen de coureurs verplicht aan te treden in een oude koersfiets met stalen frame die is uitgerust met versnellingen op de buis, moeten ze een nostalgische wollen wielertrui dragen en mogen ze het haar niet van hun benen scheren.

Zijn tweede plaats in de Retro Sprint leverde de Arendonkse spurtbom behalve de persoonlijke felicitaties van Johan Museeuw, drievoudig winnaar van de echte Ronde van Vlaanderen, ook drie kussen van de podiummissen op, een fles Kwaremontbier, een retroshirt, een rabarber en een bloemkool.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio