© ema

Dit jaar geen rallycross meer op grote omloop Glossocircuit: "Slechts uitstel, geen afstel"

De eerste nationale rallycrosswedstrijd op de grote omloop van het Glossocircuit, die normaal op 19 augustus zou plaatsvinden, wordt geannuleerd. Dat besliste het bestuur van Racing Team Glosso.

Eddy Meulemans

“Ons circuit ligt weer helemaal in de juiste zone”, zegt voor. De regularisatie is definitief bekrachtigd door de Vlaamse overheid”, zegt voorzitter Staf Meulemans. “Alleen hebben we nog geen nieuwe omgevingsvergunning. De aanvraag is ingediend en is intussen ook ontvankelijk verklaard door de provincie, maar wordt nog onderzocht. De goedkeuring gebeurt uiterlijk op 22 september. Helaas is dat voor ons te laat, vooral ook omdat wij na de ontvangst van de vergunning eerst nog veel werk hebben op het circuit.”

Het grootste werk is de bouw van een zes meter hoge geluidsmuur rond het parcours: om het geluid tegen te houden voor de omwonenden. “De bouw van deze muur vergt toch algauw twee maanden”, vermoedt de Glossovoorzitter. “Ons nieuwe streefdoel is daarom om het circuit tegen volgend seizoen volledig tiptop in orde te brengen. De afgelasting van de race voor het Belgisch kampioen op 19 augustus is slechts uitstel, geen afstel.”

De openingswedstrijd van het seizoen vond afgelopen zondag plaats op het Glossocircuit, op de korte omloop weliswaar, en lokte liefst duizend toeschouwers. “Een bewijs dat rallycross echt nog wel leeft in Arendonk”, zegt Staf Meulemans.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio