Sinksenfestival serveert soldatenbier en smoutebollen

Foto: ema

Sinksenfestival serveert soldatenbier en smoutebollen

Print
Arendonk - Het Sinksenfestival van harmonie De Arend in Arendonk, dat jaarlijks plaatsvindt in het pinksterweekend, is dit jaar om meer dan één reden bijzonder: het is de 25ste editie op de huidige locatie in de Wampenberg en staat in het teken van de 100ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog.

Het jubileumfestival start op zaterdag met een oorlogswandeling. Bij aankomst kan u op het terras van De Arend de verbruikte calorieën weer aanvullen met een speciaal ‘soldatenbier’. Zondag zijn er doorlopend liveoptredens. Maandag begint met een grote rommelmarkt, waarna u verder kan genieten van livemuziek, drank, smoutebollen, spek met eieren en andere topgerechten.

Harmonie De Arend bestaat al sinds 1886 en is daarmee de oudste muziekvereniging van Arendonk. Toch is de Arendonkse harmonie levendiger dan ooit. “We hebben op dit moment zelfs meer dan honderd leden”, zegt Kerstin Van Gorp (39) van De Arend. “Ons orkest telt zestig muzikanten, maar daarnaast hebben we ook nog dertig leerling-muzikanten en een tiental werkende leden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio