© ema

© ema

1 / 2

Nieuwe website van gemeente heeft slimme lay-out voor smartphone

De gemeente Retie heeft een splinternieuwe website gelanceerd. De vernieuwde gemeentelijke site heeft een slimme lay-out die zich vanzelf aanpast aan uw toestel, ook aan uw smartphone.

Eddy Meulemans

De nieuwe website van Retie heeft een zogenaamde ‘responsive lay-out’. Dat betekent dat de lay-out zich automatisch aanpast aan de grootte van uw scherm: pc, laptop, tablet óf smartphone. “Voortaan kun je www.retie.be raadplegen vanop elk toestel en met elke browser”, zegt Kora-Li Melis, deskundige Toerisme & Informatie in Retie.

Op de startpagina springen vier blokken in het oog: eerst de zoekfunctie, daarna de contactgegevens en de openingsuren, het digitaal loket en ‘UiT in Retie’. “Dankzij het vernieuwde digitale loket hoeven onze inwoners voor tal van meldingen, formulieren of attesten niet meer naar het gemeentehuis te komen. Voortaan kan het met een eenvoudige klik op de website”, zegt de informatieambtenaar.

Ook nieuw is dat de lokale verenigingen hun publieke activiteiten vanaf nu rechtstreeks kunnen ingeven in de UiT-databank. “Hierdoor kunnen wijzigingen of toevoegingen eenvoudig door de organisator zelf worden ingevoerd, zodat de gegevens op elk moment correct en actueel zijn.”

De vorige versie van www.retie.be dateerde al van 2009 en was daarom dringend toe aan een upgrade: zowel qua ‘look and feel’ als op het vlak van technische functies en gebruiksvriendelijke applicaties.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio