'Lichtjeswandeling' bewegwijzerd met 7.000 brandende theelichtjes

Onderweg staan er op 45 plaatsen ook nog grote lichtfiguren of spreuken op parkings en opritten. Foto: ema

'Lichtjeswandeling' bewegwijzerd met 7.000 brandende theelichtjes

Print
Retie - In het dorpscentrum van Retie vindt zaterdagavond een ‘lichtjeswandeling’ plaats: een unieke wandelroute van 4,7 kilometer die helemaal omzoomd is met brandende theelichtjes.

De 'lichtjeswandeling' is niet bewegwijzerd, maar de deelnemende stappers hoeven geen schrik te hebben om verloren te lopen, want links en rechts van de weg zullen er liefst 7.000 feeërieke theelichtjes oplichten in even veel glasbokalen. Duizenden lege choco-, confituur- en mayonaisepotten hebben de organisatoren daarvoor bijeengebracht. Onderweg staan er op 45 plaatsen ook nog grote lichtfiguren of spreuken op parkings en opritten. Er worden zo’n tweeduizend deelnemers verwacht.

De eerste wandelaars kunnen vertrekken aan zaal Den Dries rond 18u, zodra het donker is. Inschrijven kan tot 21u. De route is exact 4,7 kilometer lang, loopt over verharde wegen in de dorpskern en is voor iedereen geschikt. “Voor jong en oud, ook met kinderwagens en rolstoelen”, zeggen de inrichters van Landelijke Gilde en KVLV.

Halfweg in de 3Master-school is er een tussenstop met drank en soep. Bij aankomst in zaal Den Dries kunnen de stappers de verbruikte calorieën weer aanvullen met versgebakken pannenkoeken.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio