Gemeente verwent inwoners met lage belastingen

De grootste investering is de bouw van een splinternieuw schoolgebouw voor gemeentelijke basisschool De Kleine Wereld in deelgemeente Ravels. Foto: ema

Gemeente verwent inwoners met lage belastingen

Print
Ravels - Het gemeentebestuur van Ravels doet wat het beloofd heeft en handhaaft zijn lage belastingtarieven tot aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Die vinden plaats in oktober van dit jaar.

Ook in 2018 betalen de inwoners van Ravels een schappelijke gemeentelijke personenbelasting van slechts 6% op hun inkomen. Ook de gemeentetaks op huizen en gronden, die voortaan op een andere manier berekend wordt, blijft in de praktijk gelijk: 787,15 opcentiemen op de onroerende voorheffing. “Ravels heeft al vele jaren een goede traditie van zuinig beleid. Wij letten goed op onze centen”, is de eenvoudige verklaring van burgemeester Walter Luyten (CD&V), die zelf bevoegd is voor de gemeentefinanciën.

Met alle geïnde belastinggelden wordt toch nog fors geïnvesteerd dit jaar. “Voor 8,5 miljoen euro”, bevestigt de burgemeester. De grootste uitgave is de bouw van een splinternieuw schoolgebouw voor gemeentelijke basisschool De Kleine Wereld in deelgemeente Ravels. De bouwwerken starten normaal net na de paasvakantie.

Ook voor de veiligheid van de fietsers worden opnieuw vele euro's vrijgemaakt in het budget. Twee nieuwe fietspaden staan er in de steigers voor dit jaar: langs de N12 vanaf de oude rijkswachtkazerne van Poppel tot aan de Nederlandse grens en vanaf Klein Ravels tot aan frituur Bax Bis in Weelde.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio