© ema

'Spiegelafstelplaats' verkleint gevaren dode hoek

Voordat de chauffeurs van Tanktransport Peeters in Arendonk op de baan gaan, parkeren ze hun vrachtwagen eerst op een eigen ‘spiegelafstelplaats’ om zo de gevaren van de befaamde dode hoek te verkleinen.

Eddy Meulemans

Op het parkeerterrein van de bekende transportfirma Peeters in industriepark Hoge Mauw in Arendonk is een bijzondere ‘spiegelafstelplaats’ ingericht: een terrein van 25 bij 18 meter dat er een beetje uitziet als een basketbal- of volleybalveld, maar dan met totaal andere belijning. “De lijnen op de grond zijn strategisch geschilderd, zodat onze chauffeurs hun spiegels optimaal kunnen afstellen om zo de dode hoek maximaal te verkleinen”, zegt zaakvoerder Jef Peeters (35).

Ook de vrachtwagens zelf zijn uitgerust met de modernste technologie om de risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten. Toch blijft het gevaar om de hoek schuilen. “Onze tankwagens hebben elk zes dodehoekspiegels, maar onze chauffeurs zelf hebben maar twee ogen”, zegt de directeur.

Daarom heeft het Arendonkse familiebedrijf nu samen met het gemeentebestuur en de scholen een grote 'dodehoekactie' opgezet om de lokale jeugd te sensibiliseren. Zo volgen driehonderd schoolkinderen een inleefsessie in een levensechte vrachtwagen op de bedrijfssite van Peeters in Arendonk.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio