Dag van de Arbeid omgedoopt tot Dag van de Fiets

De ‘kapelletjestocht’ is een groepsrit waaraan iedereen vrij kan deelnemen. De fietsers vertrekken om 14 uur aan de Sint-Pieterskapel in de Sint-Pieterstraat, achter vakantiecentrum De Linde. Foto: rr

Dag van de Arbeid omgedoopt tot Dag van de Fiets

Print
Retie - 1 mei is traditioneel een feestdag voor de fietsers in Retie. Al sinds 1996 organiseert VVV Retie op de Dag van de Arbeid een fietstocht langs de talrijke kapelletjes in het dorp.

De ‘kapelletjestocht’ is een groepsrit waaraan iedereen vrij kan deelnemen. De fietsers vertrekken om 14 uur aan de Sint-Pieterskapel in de Sint-Pieterstraat, achter vakantiecentrum De Linde. De uitgestippelde route is 25 kilometer lang en leidt het peloton naar Mol-Postel, waar het recent gerenoveerde kapelletje van Postel bezichtigd wordt.

De tocht wordt afgesloten met een drankje in de oude pastorie. Tijdens de receptie worden ook de winnaars van de VVV-winterwandelingen in de kijker gezet. De tien wandelaars met het meest aantal stempels ontvangen een ontbijtcheque geschonken door Hotel Villa Tilia.

“Ieder jaar rond 1 mei krijgen heel wat Retiese kapelletjes een grondige poetsbeurt”, zegt Liesbeth Van Herck van de dienst Toerisme en Informatie. “Hierbij bedanken we de buurtbewoners die zich belangeloos inzetten om van die oude kapellen een mooi stukje Retie te maken. En wie echt niet genoeg krijgt van onze kapelletjes, moet zeker de izi.TRAVEL-app downloaden. Met je smartphone en een oortje krijg je via een audiogids aanwijzingen langs meer dan veertig kapellen.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio