© ema

Gratis popfestival maakt kans op award

Het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt is een van de drie genomineerden voor De Pluim, een award voor “opmerkelijke Kempense doeners” die wordt uitgereikt door politieke partij Groen.

Eddy Meulemans

Doeners zijn voor ons belangrijk omdat zij dagdagelijks laten zien hoe het anders kan. Met deze symbolische actie willen we hen ondersteunen”, zegt Kim Buyst van Groen Kempen. "Zo doet het gratis popfestival Arendonk Zingt & Swingt op een unieke manier zijn best om muzikaal plezier aan te bieden voor iedereen. Jong en oud kan er zich amuseren.”

De tweede kandidaat is De Verswinkel in Mol, een jonge biowinkel waar u behalve lokale lekkernijen ook gezonde afhaalmaaltijden kan verkrijgen. Alles is vers. De producten worden zo lokaal mogelijk aangekocht, vaak rechtstreeks bij Kempense boeren. De derde kanshebber, De Funfabriek in Vosselaar, biedt vakantieopvang aan kinderen met autisme. “Deze kinderen kunnen vaak niet terecht in het normale opvangcircuit. De Funfabriek beantwoordt aan hun noden met een programma op maat."

De Pluim wordt op 15 januari op een de nieuwjaarsreceptie in Merksplas uitgereikt door nationaal partijvoorzitter Meyrem Almaci. Tot zolang kunnen leden en niet-leden hun stem uitbrengen op de facebookpagina van Groen Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio