Indupol pakt Europees gerechtshof van Den Haag in

Print

De nieuwbouw in Den Haag werd van onder tot boven ingepakt met polyester gevelelementen van Arendonkse makelij. Foto: rr

Arendonk - Het nieuwe Internationaal Strafhof van Den Haag steekt letterlijk in een Kempens jasje: de hele nieuwbouw is omhuld met een gevelbekleding van polyester, op maat gemaakt door een kunststofbedrijf in Arendonk.

Het Europees agentschap Eurojust en het Internationaal Strafhof van Den Haag, dat zich uitspreekt over genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden, nemen volgende maand een futuristische nieuwbouw in gebruik: een vijftig meter hoge building van twaalf verdiepingen die van onder tot boven is ingepakt met polyester gevelelementen van Arendonkse makelij. “Het gebouw bestaat uit een skelet van staal en hout dat bekleed is met gevelelementen die bij ons in de fabriek in Arendonk gemaakt zijn”, zegt Hardy Van Mierlo, hoofd van de afdeling onderzoek & ontwikkeling bij kunststofbedrijf Indupol in Arendonk.

Polyester is duurder dan beton. "Maar het is drie keer zo licht als een klassieke gevel van baksteen of beton”, zegt ingenieur Jan Geysen. “Daardoor kunnen we aanzienlijk sneller werken, met veel grotere prefabpanelen. De grootste stukken hebben zelfs een oppervlakte van vier bij tien meter.”

Nog een voordeel: polyester kan in alle maten en vormen ‘gebakken’ worden. “Recht of gebogen? Met polyester kan alles”, zegt Van Mierlo.

Lees het hele verhaal zaterdag in editie Kempen van Gazet van Antwerpen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio