© ema

Na 24 jaar eindelijk gevonden: oplossing voor Glossocircuit

Dankzij een zes meter hoge geluidsmuur kan er wellicht half volgend jaar eindelijk weer gecrost worden over de volledige lengte van het Glossocircuit in Arendonk. Tegen dan heeft het dossier exact 24 jaar aangesleept.

Het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) voor het Glossocircuit is klaar. Op zaterdag 17 december wordt het plan officieel voorgesteld aan de bevolking op een openbare infomarkt op het circuit zelf. Doel van het PRUP is om het bekende autosportcircuit in Arendonk definitief te regulariseren. Zo wordt de bestemming van het achterste gedeelte van het parcours, dat tot vandaag op het gewestplan is ingekleurd als natuurgebied, veranderd in recreatiezone.

In het PRUP zijn wel een aantal strikte voorwaarden opgenomen. Een ervan is de bouw van een zes meter hoge wal rond het circuit. “De buffermuur is bedoeld om het geluid te absorberen en zo de rust te waarborgen van de omwonenden, maar ook van de dieren en vogels in het stiltegebied van natuurreservaat De Liereman in Oud-Turnhout”, zegt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA).

De komende zestig dagen mogen burgers, verenigingen en overheden nog bezwaren indienen tegen het PRUP. Daarna is het aan het provinciebestuur om het plan definitief goed te keuren. “We zitten nu echt wel in de laatste rechte lijn. Ik maak me sterk dat half volgend jaar juridisch alles in orde is”, zegt de burgemeester.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio