© RR

Oude rockers staan versteld van zichzelf: "1.800 fans? Alleen voor ons? Dat kan niet"

Vijf oude rockers uit Arendonk die al veertig jaar samenspelen in dezelfde band, beleven zaterdag het optreden van hun leven. Dan spelen ze in een bomvolle Bemdhal, voor 1.800 fans. Tot hun eigen stomme verbazing was hun jubileumconcert in een mum van tijd uitverkocht.

Eddy Meulemans

Swizzle, een lokale rockgroep uit Arendonk, bestaat veertig jaar. Om dat te vieren wilden de bandleden een keer zot doen en besloten ze, tegen beter weten in, de hele Bemdhal in hun dorp af te huren voor een groot verjaardagsconcert. In september startte de voorverkoop. Minder dan een maand later waren alle 1.800 tickets de deur uit.

Een op de zes Arendonkenaren komt zaterdag mee feesten. “Niet alleen fans van het eerste uur, maar blijkbaar ook veel jongeren, zeg maar vrienden en vriendinnen van onze eigen kinderen. Zo veel volk? Alleen voor ons? We kunnen het zelf nog altijd niet geloven. Dit tart alle verwachtingen”, zegt gitarist Wim Van Eemeren (47) van Swizzle, die zichzelf de “snotneus van de groep” noemt. Wim is de broer van zanger-oprichter Johan Van Eemeren (57), de oudste van de band.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio