© ema

Selfie op het toilet brengt geld in de pot

Dankzij wc-verhuurder Liekens uit Arendonk kunt u vandaag heel eenvoudig een goed doel steunen: door gewoon uw behoefte te doen en het bewijs daarvan vast te leggen met een selfie.

Eddy Meulemans

Omdat het vandaag Wereld Toiletdag is, roept de bekende wc-verhuurder Liekens uit Arendonk alle Vlamingen op om een selfie te maken op of voor een toilet van Liekens en de foto te posten op de Facebookpagina van het bedrijf. Per foto stort Liekens 3 euro aan de World Toilet Organisation, die wereldwijd opkomt voor proper water, hygiëne en sanitair.

“Naar het toilet gaan is voor ons de normaalste zaak van de wereld, maar niet voor iedereen. Bij gebrek aan deftig sanitair sterven er elke dag nog tweeduizend kinderen aan diarree”, zegt Fred Hoeks (55), die het 85 jaar oude familiebedrijf in 1992 overnam van stichter Marcel Liekens.

Met de actie Let’s give a shit wil Liekens zijn eigen kleine steentje bijdragen in de internationale strijd tegen diarree. “Alle foto’s zijn welkom, hoe zotter hoe liever”, zegt dochter Resi Hoeks (27). “Je hoeft er niet eens je broek voor te laten zakken. Op of voor onze toiletcabines, alles kan en mag. We vragen alleen om geen al te choquerende beelden door te sturen.”

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners