Sanne Cant: "Kamelencross doet me denken aan Ruddervoorde"

Print

Sanne Cant (links) en Liesbet De Vocht mochten als eersten het nieuwe veldritparcours uittesten. Foto: ema

Arendonk - Veldrijdster Sanne Cant uit Lille en ex-wielrenster Liesbet De Vocht uit Arendonk zijn de nieuwe meters van de Kamelencross. Het nieuwe amateurparcours op het Glossocircuit in Arendonk is volgens hen "helemaal als een echte veldrit".

Op het Glossocircuit in Arendonk vindt op zaterdag 5 en zondag 6 november de vijfde editie van de Kamelencross plaats. Deze 'cyclocross voor amateurs' wordt georganiseerd door WTC De Koerskamelen, een lokale wielertoeristenclub van ex-Chiroleiders.

De Arendonkse wielertoeristen slaagden er ook in om twee bekende sportvrouwen te overtuigen om het meterschap op zich te nemen: nationaal veldritkampioen Sanne Cant uit Lille en ex-Belgisch kampioen op de weg Liesbet De Vocht uit Arendonk.

De twee kampioenen hebben het nieuwe parcours in Arendonk al uitgetest. “Ze vonden het allebei fantastisch”, zegt Joost De Pauw (38) van De Koerskamelen. “Sanne gaf ons zelfs nog een heel mooi compliment. Ze zei dat onze omloop haar spontaan deed denken aan de superprestigeveldrit in Ruddervoorde: snel, maar toch technisch en boordevol afwisseling.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio