Gemeente doet koopje: 17 legerhallen voor 3,1 miljoen euro

Burgemeester Walter Luyten heeft grote plannen met de voormalige NAVO-hallen in Weelde. Foto: ema

Gemeente doet koopje: 17 legerhallen voor 3,1 miljoen euro

Print
Ravels - De gemeente Ravels heeft de “aankoop van de eeuw” definitief goedgekeurd: een compleet militair domein, inclusief 17 reusachtige legerhallen. De nieuwe eigenaar heeft grote plannen met de oude NAVO-paleizen.

Welgeteld 3,1 miljoen euro betaalt de gemeente Ravels aan het leger voor de overname van de gewezen NAVO-basis van Weelde. Het domein is 48 hectare groot en bevat 17 immense loodsen van 100 bij 50 meter. De gezamenlijke oppervlakte van de hallen, waarin vroeger nog straaljagers gestald werden, bedraagt liefst 85.000 vierkante meter. Om u een idee te geven: dat is zes keer groter dan de Heizelpaleizen in Brussel en anderhalf keer zo groot als Flanders Expo in Gent.

Of een landelijke gemeente als Ravels niet in haar eigen vel snijdt met een vastgoedaankoop van die omvang? “Nee, wij zouden als bestuur juist een grote blunder maken als we het niet zouden doen”, zegt burgemeester Walter Luyten (CD&V). “Dit is een buitenkans. Door het zelf te kopen houden we dit uitgestrekte domein uit de handen van projectontwikkelaars en privé-investeerders.”

Burgemeester Luyten gelooft zelfs dat hij met Weelde Depot de kip met de gouden eieren binnenhaalt. “De mogelijkheden van deze site zijn enorm”, zegt hij.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio