Eerste 'urban trail' in Arendonk: lopers rennen dwars door gemeentehuis

Dennis Raaymakers (29) en zijn vriendin Stefanie Walbers (27) organiseren op zondag 2 oktober de eerste urban trail in Arendonk. Foto: ema

Eerste 'urban trail' in Arendonk: lopers rennen dwars door gemeentehuis

Print
Arendonk - Na Brugge en Antwerpen heeft nu ook Arendonk een eigen 'urban trail': een loopwedstrijd dwars door de lokale openbare gebouwen, waaronder het gemeentehuis en de bibliotheek.

Dennis Raaymakers (29) en zijn vriendin Stefanie Walbers (27) organiseren op zondag 2 oktober de eerste urban trail in het Kempense plattelandsdorp Arendonk. Het uitgestippelde parcours zit boordevol afwisseling. Zo lopen de deelnemers door de straten in het dorpscentrum, maar ook in het bos, langs het water en… dwars door enkele openbare gebouwen.

Het eerste pand dat de urban trailers treffen op hun pad, is de gemeentelijke bibliotheek: via de voordeur binnen en door de achterdeur weer buiten. Later doorkruisen ze ook nog rusthuis Sint-Isabella, de beneden- en bovenverdieping van jeugdhuis ’t Onkrooid en het gemeentehuis. “We lopen het gemeentehuis binnen langs de oude ingang op de markt en via de nieuwe ingang in park Deroissart weer buiten”, zegt Dennis Raaymakers.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio