© ema

© ema

1 / 2

Dieven plegen vier inbraken in kantines in één nacht

De plaag van kantineroven in Arendonk lijkt maar niet te stoppen. In de nacht van donderdag op vrijdag waren er alweer vier inbraken bij lokale sportclubs. De dieven richten heel wat schade aan, maar moesten overal afdruipen zonder ook maar één enkele eurocent buit te maken.

Eddy Meulemans

“Wat de dieven hebben meegenomen? Niets. Als ze ’s maandags al langs zijn gekomen om een laptop te stelen, dan heeft het geen zin om vier dagen later nog eens terug te komen”, zucht voorzitter Dieter Berrens (29) van voetbalclub KFC Verbroedering Arendonk. Voor de tweede keer in minder dan een week kreeg de club inbrekers over de vloer. De daders sloegen dit keer toe in beide kantines van blauw-geel, zowel in sportpark Heikant als op het A-terrein in de Kerkstraat in Arendonk.

Volgens de clubvoorzitter waren de inbrekers op zoek naar geld, maar hebben ze niets gevonden. “Dat kan ook niet, want wij laten nooit nog geld achter in onze kantine”, zegt hij.

“Maar ze hebben wel veel rotzooi achtergelaten”, zegt terreinverzorger Ronny Cools (66). “De deur van de kantine hebben ze geforceerd met een koevoet. En binnen gooiden ze alle kasten overhoop. Ik begrijp niet wat die gasten bezielt, maar ze bezorgen ons wel elke keer een hoop werk om alles op te ruimen en te repareren.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio