Djoelala verstopt zich elke dag op andere plek in Retie

Djoelala laat zich alvast gewillig fotograferen met Patrick Geuens, de burgemeester van Retie. Foto: rr

Djoelala verstopt zich elke dag op andere plek in Retie

Print
Retie - Op de laatste zondag van september vieren de inwoners van Retie traditioneel het einde van de zomer. Ze doen dat door krikkrak te zingen.

Krikkrak vindt plaats op zondag 25 september. Vanaf 14 uur wordt het dorpscentrum van Retie volledig verkeersvrij gemaakt voor een vrolijk dorpsfeest, met kinderanimatie, livemuziek en open handelszaken. Zowat alle handelaars en winkeliers onder de toren van de Sint-Martinuskerk doen mee en zetten hun deuren wijd open voor hun klanten.

De apotheose van de dag is de avondstoet. Die vertrekt om 19.15 uur op de Markt, waarbij de kinderen samen met hun ouders door de straten trekken met kleurrijke lampionnetjes en waarbij ze uit volle borst het befaamde krikkrak-lied zingen: “Krikkrak djoelala, djoelala krikkrak. En overal en overal waar de meisjes zijn, waar de meisjes zijn. En overal waar de meisjes zijn, is ’t bal!”

Nieuw dit jaar is dat het dorpsfeest voorafgegaan wordt door een dagelijkse zoektocht naar Djoelala, zeg maar het ‘krikkrak-manneke’. Vanaf vandaag gaat Djoelala zich elke dag ergens in Retie verstoppen, zeven dagen lang. Iedere avond om 19 uur vind je daarover op de facebookpagina van Krikkrak Retie een tip. De eerste tien die hun foto samen met Djoelala delen op facebook, ontvangen ter plaatse een prijs.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio