"Ja, er komt een volksraadpleging over de grillie"

Benny Maes (links) en Gunther Hendrickx konden 3.000 dorpsgenoten overtuigen voor een referendum over de ‘grillie’. Foto: ema

"Ja, er komt een volksraadpleging over de grillie"

Print
Arendonk - Een oud en verroest kerkhek brengt de bevolking van Arendonk straks naar de stembus. Twee gemeenteraadsleden hebben daarvoor 3.000 handtekeningen verzameld, genoeg voor het inrichten van een referendum over de omstreden 'grillie'.

Benny Maes (A+) en Gunther Hendrickx (sp.a) gaven maandag op de gemeenteraad een dikke bundel met 3.000 handtekeningen af aan de burgemeester en schepenen. Niets staat een volksraadpleging in Arendonk nu nog in de weg, zo geloven de twee ‘grilliestrijders’. Inzet van hun strijd is de grillie: een honderd jaar oud kerkhek dat tien jaar geleden werd weggehaald en vandaag ligt de roesten in het gemeentemagazijn.

“Moet de grillie worden teruggeplaatst? Ja of nee?” Die vraag willen Maes en Hendrickx voorleggen aan hun dorpsgenoten. De uitslag van het referendum is niet bindend, maar Maes en Hendrickx gaan ervan uit dat het gemeentebestuur de fair-play zal opbrengen om echt wel rekening te houden met de mening van de bevolking. Ze hopen dat het referendum volgend jaar in de lente kan plaatsvinden. Zelf hebben ze alvast hun huiswerk gedaan. Sinds oktober vorig jaar hebben de twee, samen met enkele partijgenoten, zowat alle straten in het dorp afgeschuimd. “Overal, in elk huis, hebben we aangebeld en ons verhaal gedaan. Bijna iedereen tekende, zowel voor- als tegenstanders”, zeggen ze.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio