Retie wil met camera's beruchte sluipweg weer veilig maken voor fietsers

De Langedijk ligt op een populair traject van het fietsknooppuntennetwerk. Foto: ema

Retie wil met camera's beruchte sluipweg weer veilig maken voor fietsers

Print
Retie - Om het sluipverkeer te ontmoedigen op de Langedijk in Retie wil het gemeentebestuur er camera’s plaatsen voor trajectcontrole. Dat bevestigt schepen van Verkeer Luc Janssens (Nieuw Retie).

De beruchte sluipweg van Mol-Postel naar de E34 in Arendonk is al vele jaren een heftig conflictgebied tussen fietsers en automobilisten. De landelijke asfaltweg ligt op een populair traject van het fietsknooppuntennetwerk, waardoor er dagelijks vele honderden wielertoeristen en recreatieve fietsers passeren. Helaas hebben ook heel veel sluipchauffeurs, vooral uit Limburg, deze mooie route door de Retiese velden en bossen ontdekt om binnendoor naar de E34 te rijden.

De gevolgen laten zich raden: de fietsers storen zich aan de auto’s, en de auto’s storen zich aan de fietsers. Ook het wegdek lijdt mee, want door het intensieve verkeer zit het asfalt intussen vol diepe gaten en scheuren. “Wij hebben al diverse schadeclaims binnengekregen: materiële schade aan auto’s, maar ook lichamelijke schade van fietsers. De renovatie van de Langedijk is daarom echt wel dringend geworden", zegt schepen Luc Janssens van Verkeer en Openbare Werken.

Het hoogdringende renovatiedossier werd deze week goedgekeurd door de gemeenteraad. “Na een klacht van een buurtbewoner bij de Raad van State heeft het dossier wel vertraging opgelopen”, zegt Janssens.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio