Dertien schepenen en raadsleden trakteren zichzelf op splinternieuwe iPad

Carine Van Gorp, Gert Laurijssen en André Van Rooy willen de gemeente “niet op kosten jagen” en werken verder met hun eigen laptop en tablet. Foto: ema

Dertien schepenen en raadsleden trakteren zichzelf op splinternieuwe iPad

Print
Ravels - Dertien schepenen en gemeenteraadsleden in Ravels hebben zichzelf getrakteerd op een Apple iPad Air: een splinternieuwe tabletcomputer op kosten van de gemeente. "Om de papierberg te verkleinen”, zeggen ze zelf. “Pure persoonlijke verrijking”, zegt de oppositie.

“Omdat papier niet meer van deze tijd is” stelde Lou Haagen (Dorpslijst Ravels) eind vorig jaar voor om aan alle gemeenteraadsleden in het dorp een tabletcomputer te geven. Zo hoefden de lokale politici niet langer naar de vergaderingen te komen met een dik pak papier onder de arm en zouden ze voortaan alle verslagen en dossiers digitaal kunnen raadplegen. Van de 23 verkozenen gingen 13 schepenen en raadsleden in op het aanbod. Zo lag er op de jongste gemeenteraad voor elk van hen een mooie doos op de vergadertafel, met een splinternieuwe Apple iPad Air erin.

Voor Gert Laurijssen (N-VA) lag er geen “cadeautje” klaar. “Ik heb dit luxespeelgoed geweigerd”, zegt hij. “In een tijd dat elke burger moet besparen, is het totaal ongepast dat lokale bestuurders op kosten van de belastingbetaler dure cadeautjes uitdelen aan zichzelf. Dit is pure persoonlijke verrijking, een beschamend staaltje van politieke graaicultuur.”

Waarnemend burgemeester Jef Van de Pol (CD&V), die zelf ook een nieuwe iPad aannam, vindt de beschuldigingen onterecht. “Wij willen onszelf helemaal niet verrijken”, zegt hij. “De uitgedeelde tablets zijn géén persoonlijk bezit. Ze blijven eigendom van de gemeente. We krijgen ze alleen in bruikleen, zolang we deel uitmaken van het bestuur.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio