Ex-frituriste zet traditie voort: “Frietrock blijft bestaan”

De opbrengst van Frietrock 2016 schenken Inge en haar man aan Yutta, een 2-jarig kind met een hersenverlamming. Foto: ema

Ex-frituriste zet traditie voort: “Frietrock blijft bestaan”

Print
Retie - Acht maanden nadat ze de laatste curryworst in het vet gooide in haar frituur Den Horst in Retie, gaat Inge Daems (36) opnieuw frieten bakken op Frietrock, het “lekkerste rockfestival van Vlaanderen”.

Tien jaar lang baatte Inge Daems langs de drukke N18 van Oud-Turnhout naar Retie de populaire baanfrituur Den Horst uit. Eén keer per jaar vond in en rond het frietkot ook een lekker rockfestival plaats: Frietrock. Toen ze eind vorig jaar besloot om een andere job te zoeken en haar frituur te verhuren aan een vriend, deed ze wel een plechtige belofte: “Frietrock blijft bestaan.”

Vanaf nu vrijdag tot zondag geven 36 rock- en metalgroepen in Retie opnieuw een liveoptreden voor een goed doel. Alleen de locatie verandert: de bands treden niet meer op in frituur Den Horst, maar wel op het nabijgelegen voetbalterrein van FC Schoonbroek. “Op het voetbalveld stellen we twee grote baltenten op. En een grote frietwagen!” zegt Inge Daems, die zelf het hele weekend achter de frietketel zal staan.

“Of ik het nog zal kunnen? Als je tien jaar lang dag in dag uit frieten hebt gebakken, dan verleer je dat nooit meer”, zegt ze. “Ik kijk ernaar uit om nog eens een heel weekend in die heerlijke frietgeur te staan. Als ik nu in Turnhout of Mol op stap ben, dan ruik ik al van ver of er een frituur in de buurt is. Het geeft me altijd een nostalgisch gevoel.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio