© ema

Beste Vlaamse leerling bouwt oud Corsa'tje om tot "klein bommetje"

Tom Van Rooy (19) uit Arendonk, die bekroond is tot beste leerling-mecanicien van Vlaanderen, heeft samen met zijn klasgenoten van de technische school in Mol een echte racewagen gebouwd.

De leerlingen van de studierichting Auto Technieken van het Technisch Instituut Sint-Paulus (TISP) in Mol hebben een oude Opel Corsa omgebouwd tot een echte rallycrosswagen. Onder de motorkap steekt nu een uiterst krachtige benzinemotor van maar liefst 130 pk. “Het is een klein bommetje geworden”, bevestigt leraar Geert Van Genechten.

Op zaterdag 25 juni gaan de TISP-leerlingen hun ‘bom op wielen’ zelf uittesten op het Glossocircuit in Arendonk. Een dag later vindt op het bekende rallycrossparcours een zogenaamde ‘opendeurwedstrijd’ plaats: een cross voor amateurs. Iedereen die een rijbewijs heeft, mag eraan deelnemen. Een officiële autosportlicentie is er niet voor nodig.

Een van de autobouwers, de 19-jarige Tom Van Rooy uit Arendonk, won op een nationale scholenwedstrijd de Gouden Sleutelhanger en werd zo uitgeroepen tot beste leerling-automecanicien van Vlaanderen. Aan de wedstrijd namen de beste leerlingen van twintig technische scholen uit heel Vlaanderen deel. De deelnemende scholieren kregen er de opdracht om zo snel mogelijk een defecte auto te herstellen en weer rijklaar te maken. Zijn klasgenoot Nick Van Baelen uit Meerhout werd derde in het concours.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio