'Zomertoer' brengt vakantiesfeer van zeedijk naar Kempense dorpspleinen

‘‘De ene zomer is de andere niet, maar we hebben ervaren dat het hier zelden of nooit regent", zegt organisator Mario Verbeek, hier samen met zangeres Belle Perez vorige zondag op de Veja-parking in Merksplas. Foto: ema

'Zomertoer' brengt vakantiesfeer van zeedijk naar Kempense dorpspleinen

Print
Ravels - Heimwee naar de gouden tijden van 'Tien om te zien' in Blankenberge? De Zomertoer brengt de Vlaamse schlagerartiesten en de zomerse vakantiesfeer van de zeedijk naar de Kempense dorpspleinen. Alle optredens zijn gratis.

Om te genieten van zon, bier, pannenkoeken en versgebakken wafels hoeft u deze zomer niet per se op vakantie te gaan aan zee. “Want wij brengen de Blankenbergse sfeer naar hier”, zegt Mario Verbeek (42) uit Ravels, schlagerfan en organisator van het Vlaams Muziekfeest Zomertoer, dat vandaag vijf jaar bestaat. “Met onze Zomertoer willen we de mensen een vakantiegevoel geven in hun eigen dorp.”

Na vijf jaar is de Zomertoer een vaste waarde geworden op de Kempense zomerkalender. Tot eind augustus wordt er nagenoeg elk weekend wel ergens in onze regio een groot festivalpodium opgesteld onder de kerktoren, waar telkens zes Vlaamse pop- en schlagersterren gratis komen optreden. “We koppelen de aloude sfeer van Tien om te zien op de dijk van Blankenberge aan de gezelligheid van onze dorpskermissen, met een paardenmolen en een vis- en schietkraam erbij, maar ook met terrasjes, een ijskar, pannenkoeken, warme wafels en hamburgers. Lekker vakantie bij jou thuis in het dorp, daar streven we naar.”

Om de vijfde verjaardag van de zomerse evenementenreeks te vieren vindt nu zondag een speciale feesteditie van de Zomertoer plaats op het Gemeenteplein in Weelde (Ravels), met een full concert van De Romeo’s, bekend van de hits Zingen, lachen, dansen en Dans de Sirtaki. Ook de onsterfelijke Vlaamse schlagerheld Danny Fabry komt langs om zijn nieuwe single Rocky live te zingen.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio