Dwergacteur wordt... basketbalspeler

Print

Dwergacteur Chris Willemsen werd zaterdag 'basketter voor één dag': op een internationaal toernooi van de nieuwe G-ploeg van basketbalclub Okido in Arendonk kwam hij de opgooi doen. Foto: rr

Arendonk - Hoewel hij maar 1,22 meter groot is, waagt dwergacteur Chris Willemsen uit Arendonk zich toch op een basketbalveld.

De kleinste acteur van Vlaanderen werd zaterdag ‘basketter voor één dag’: op een internationaal toernooi van de nieuwe G-ploeg van basketbalclub Okido in Arendonk kwam hij de opgooi doen. Er deden ploegen mee uit Arendonk, Geel, Mechelen en Verviers, maar zowaar ook uit het verre Italië.

“Twee weken geleden hebben wij met ons team deelgenomen aan een toernooi in Treviso in het noorden van Italië”, zegt Dirk Geenen van G-Team Okido. “De Italiaanse ploeg is nu op vijfdaags tegenbezoek bij ons. Behalve in Arendonk spelen de Italiaanse G-basketters ook een tornooi in Dessel en maken ze uitstapjes naar Bokrijk en het distributiecentrum van Nike in Laakdal.”

“De wedstrijden in Arendonk en Dessel worden gespeeld volgens het Unified-systeem”, zegt Dirk. “Dat wil zeggen dat er gemengde ploegen op het veld staan, telkens drie mensen met een beperking en twee valide partners. Een uniek systeem waarbij het spel een aardig niveau krijgt.”

Het toernooi werd een grandioos succes. De spelers vonden het fantastisch. En ook het talrijk opgekomen publiek genoot. Maar liefst vierhonderd toeschouwers kwamen langs om te supporteren. Winnaar werd het team uit Verviers, dat in de finale de bezoekers uit Italië versloeg met 25-32.

(Foto's genomen door Herman De Houwer)

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio