© ema

“Ik woon hier al van 1970 en laat me niet wegjagen”

Net als een tiental andere weekendhuis-bewoners in de Rode Del in Arendonk heeft ook Rik Meeus (80) een sloopbevel ontvangen. Toch maakt hij zich geen zorgen. “Ik woon hier al van in 1970. Wie gaat mij hier nog wegjagen?” zegt hij.

Eddy Meulemans

Enkele weekendhuisbewoners in de Rode Del in Arendonk hebben een niet mis te verstaan sloopbevel van de stedenbouwkundige inspectie van de Vlaamse overheid in de bus gekregen. In de brief worden de eigenaars aangemaand om binnen de maand te starten met de afbraak van alle onwettig opgetrokken constructies en hun perceel in de oorspronkelijke toestand te herstellen.

“Alleen de eigenaars van een perceel in het achterste gedeelte van het park, dat ingekleurd is als natuurreservaat of natuurgebied met wetenschappelijke waarde, werden aangeschreven”, zegt Brigitte Borgmans, woordvoerster van de Vlaamse overheid. “In dit gebied is regularisatie uitgesloten. Wij baseren ons hiervoor op eerdere vonnissen van de rechtbank. Over een maand komen we ter plaatse kijken hoe de afbraakwerken vorderen en desnoods laten we dan een proces-verbaal opmaken.”

Rik Meeus, die zelf tot zijn pensioen werkte als ontvanger in het gemeentehuis van Arendonk, is niet van plan om nog te verhuizen op zijn oude dag. “Die brief is vast geschreven door een jonge, overijverige ambtenaar die denkt dat hij de waarheid in pacht heeft”, zegt hij. “Ik woon hier intussen 46 jaar en heb al zo veel dreigbrieven ontvangen. Destijds heb ik hier, midden in de bossen, een vijver gegraven, een stacaravan neergezet en een klein huisje gebouwd zonder dat er een haan over kraaide. Ik woon hier graag en heb geen zin om nu halsoverkop alles af te breken en nog een nieuwe woonst te gaan zoeken.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio