Negen jonge vluchtelingen in nieuwe Okan-klas in Sint-Claracollege

Foto: Raymond Lemmens

Negen jonge vluchtelingen in nieuwe Okan-klas in Sint-Claracollege

Print
Arendonk - Ook het Sint-Claracollege in Arendonk heeft sinds deze week een zogenaamde Okan-klas. De afkorting staat voor ‘onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers’.

Tot het einde van het schooljaar zullen negen jonge vluchtelingen uit het lokale asielcentrum Totem, allemaal tussen 12 en 18 jaar, de kans krijgen om in het Sint-Claracollege te proeven van het internationaal hoog aangeschreven Vlaamse onderwijs. In de nieuwe Okan-klas, die werd opgestart in samenwerking met het Hivset in Turnhout, krijgen de scholieren vooral lessen Nederlands, maar ook algemene vakken zoals wiskunde, godsdienst, sport en techniek. De lessen worden gegeven door leerkrachten van het Sint-Claracollege zelf én door collega's van het Hivset.

De negen nieuwkomers komen terecht in een apart klaslokaal, maar ze moeten dezelfde dagindeling en leefregels respecteren als alle andere 750 leerlingen van de school. Voor de jongere kindvluchtelingen van asielcentrum Totem, van 3 tot 12 jaar, verandert er niets. Zij worden als vanouds verder opgevangen in de vier lokale basisscholen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio