© if

Kempense beer bekroond tot mooiste Piétrainvarken van Vlaanderen

Luc Bax (49) uit Weelde (Ravels) heeft zich samen Uobi, het allermooiste varken in zijn stal, bekroond tot Vlaams kampioen bij de Piétrainberen.

Eddy Meulemans

Aan de prestigieuze keuring van fokvarkens tijdens de Agridagen in Weelde namen maar liefst vijftig fors gespierde topberen uit heel Vlaanderen deel. Piëtrain is een wereldberoemd Belgisch varkensras dat alom geprezen wordt om zijn hoog slachtrendement en laag vetgehalte.

De Agridagen, die vorig weekend voor het eerst plaatsvonden in vier grote legerloodsen in de oude NAVO-basis van Weelde in Ravels, zijn overigens een kaskraker geworden. De vernieuwde landbouwbeurs trok maar liefst 15.500 bezoekers en 173 standhouders, dubbel zo veel als twee jaar geleden in Geel. De Boerenbond, die het tweejaarlijkse salon organiseert, nam daarom voor de editie van 2018 al meteen een optie op Weelde Depot.

“Zowel de standhouders als de bezoekers waren uitermate tevreden”, zegt Gunter De Mey van de Boerenbond. “Ook het verkeer verliep prima. Hoewel de auto’s op de parking over een afstand van 2,3 kilometer vier rijen dik stonden, waren er geen files in de buurt.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio