Opbouw gigantische landbouwbeurs in NAVO-paleizen is "logistiek huzarenstuk"

Print
Ravels - De Agridagen 2016 worden de grootste ooit. De vakbeurs voor landbouwers vindt dit weekend voor het eerst plaats in de NAVO-legerbasis van Weelde in Ravels, in vier immense paleizen van 150 bij 100 meter.

“De vier hallen zullen allemaal vol staan”, zegt Gunther De Mey van de Boerenbond. “Welgeteld 172 standhouders hebben zich ingeschreven. We hebben geen enkel plekje meer vrij. Tegenover twee jaar geleden, toen we nog op de campus van Thomas More in Geel zaten, is onze beurs nu ineens dubbel zo groot geworden.”

De opbouw van het herboren landbouwsalon is volop aan de gang. Zo werd onder meer al een compleet elektriciteitsnet opgebouwd met grote dieselgeneratoren. Het water wordt vanaf de straat naar de beurshallen gebracht met tijdelijke leidingen. "Dit is een droomlocatie", zegt de woordvoerder van de Boerenbond. "In en rond de hallen hebben we een zee aan ruimte, maar het blijven natuurlijk legerloodsen. De aanwezige elektriciteit volstaat alleen voor de TL-verlichting. Deze beurs is daarom een logistiek huzarenstuk."

Lees het hele artikel vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio