© ema

Pierenloop verrast 'supermarathonman' met gulle schenking

De man die 250 marathons in de benen heeft, heeft van de organisatoren van de Pierenloop in Ravels een leuke verrassing gekregen: een cheque van 250 euro, of 1 euro per uitgelopen marathon.

Eddy Meulemans

Willy Luyten (71) uit Oud-Turnhout heeft een vast ritme: hij loopt één marathon per maand. De voorbije 20 jaar heeft hij zo al 250 marathons uitgelopen. Het leverde hem de bijnaam van 'supermarathonman' op. Lopen doet hij omdat hij dat graag doet, maar ook om sponsorgeld te werven voor Artsen zonder Grenzen. “Willy werkt ook al vele jaren mee aan de organisatie van de Pierenloop”, zegt voorzitter Jan Schillebeeckx (51). “Speciaal voor hem schenken we dit jaar een deel van onze opbrengst aan Artsen zonder Grenzen.”

Blij verrast mocht de 71-jarige sportheld vrijdag de cheque voor Artsen zonder Grenzen in ontvangst nemen: 250 euro, of 1 euro per marathon. De Ravelse Joggingclub, die de Pierenloop inricht samen met de Arendonkse Atletiekclub (Arac), deelde nog een tweede cheque uit voor een goed doel: 750 euro ten voordele van vzw To Walk Again van triatleet Marc Herremans, die mensen met een fysieke beperking wil stimuleren om te sporten.

De Pierenloop in Ravels is een klassieker op de Kempense joggingkalender, met een vast cliënteel van zevenhonderd tot duizend lopers. De deelnemers kunnen telkens kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km en 10 mijl. Dit jaar vindt al de 25ste editie plaats. “Wat de Pierenloop zo aantrekkelijk maakt? Vooral het prachtige en zeer gevarieerde parcours, midden in het dorpscentrum van Ravels, maar ook te midden van de natuur: langs de Turnhoutse Vaart en dwars door de Staatsbossen van Ravels”, zegt Jan Schillebeeckx

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio