© ema

© ema

© ema

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kempense auteur schrijft al zijn boeken nog met de hand

Ook zijn zevende roman, een turf van bijna 300 pagina's, heeft auteur Louis Hoefnagels (64) uit Ravels helemaal met de hand geschreven. “Ik heb geen computer. En op mijn leeftijd ga ik dat ook niet meer leren”, zegt hij.

Eddy Meulemans

Waartoe de liefde leiden kan. Zo heet de nieuwe liefdesroman van schrijver Louis Hoefnagels uit Ravels-Eel. Het is een lijvig boek van welgeteld 292 bladzijden geworden. Elke letter van het amoureuze fictieverhaal heeft de Kempense auteur manueel neergeschreven. “Met pen en papier, zoals ik het altijd al heb gedaan.”

Zelf stelt Louis er zich geen vragen bij. “Ik ben altijd postbode geweest hier in Ravels. Voor en na mijn uren werkte ik thuis op de boerderij. Een computer heb ik nooit gehad, maar ook nooit gemist. Ik ben intussen 64 jaar en heb geen zin om nu nog computerlessen te gaan volgen.”

“Een boek schrijven met een stylo is misschien ouderwets”, bekent de gepensioneerde postbode. “Maar het heeft ook voordelen. Zo hoef ik er niet op te letten dat ik een fout zou typen en kan ik me vol concentreren op de inhoud. Omdat ik geen elektriciteit nodig heb, kan ik ook zitten waar ik wil.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio