“Beursbezoekers zullen amper iets merken van asielcentrum”

Print

Burgemeester Walter Luyten (links) is trots dat de Vlaamse Agridagen naar Ravels komen. Foto: ema

Ravels - In hetzelfde domein waar vandaag een asielcentrum is ingericht, vindt volgende maand een megagrote landbouwbeurs plaats. Op de Vlaamse Agridagen in de NAVO-legerbasis van Weelde in Ravels worden maar liefst 15.000 bezoekers verwacht.

Het militair domein in Ravels is op 12, 13 en 14 februari het decor van de tweejaarlijkse Vlaamse Agridagen. Vier van de zeventien immense NAVO-hallen, waarin vroeger nog straaljagers stonden, worden dan ingepalmd voor de op een na grootste vakbeurs voor landbouwers in Vlaanderen. “Elke hal is 150 bij 100 meter groot”, zegt Gunther De Mey van de Boerenbond. “De totale beursoppervlakte bedraagt zo maar liefst 20.000 vierkante meter, dubbel zo veel als vroeger in Geel. Ook de parkeergelegenheid is onbeperkt. Dit is een droomlocatie.”

Dat er in hetzelfde domein vandaag ook een groot vluchtelingenkamp gehuisvest is, waar 500 asielzoekers verblijven, is voor de Boerenbond geen probleem: “Onze bezoekers zullen amper iets merken van het asielcentrum", zegt De Mey.

Burgemeester Walter Luyten (CD&V) beaamt. “Natuurlijk gaan de asielzoekers en de beursbezoekers elkaar opmerken”, zegt hij. “Maar het terrein is zo uitgestrekt, 48 hectare in totaal, dat het asielcentrum en de beurs volledig van elkaar gescheiden worden. We maakten hierover ook duidelijke afspraken met de Boerenbond en het Rode Kruis.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio