Deze acteur wil buurdorpen helpen om te stoppen met roken

Print
Arendonk / Retie - De Kempense buurdorpen Arendonk en Retie stoppen collectief met roken. Dwergacteur Chris Willemsen (43) is het gezicht van de campagne.

Arendonk en Retie starten volgende week een bijzondere campagne om zo veel mogelijk rokers af te helpen van hun verslaving, onder begeleiding van een 'tabakoloog'. Bij de campagne hoort ook een reclamespot. De hoofdrol in de promoclip wordt vertolkt door Chris Willemsen uit Arendonk, bekend van zijn rol in de tv-series De Ronde op Eén en Crimi Clowns op 2BE. 

De kleinste acteur van Vlaanderen rookt al dertig jaar, vanaf zijn dertiende. "Waarom ik nu wil stoppen? Omdat het nodig is. Ik word een dagje ouder. Mijn spieren worden strammer en mijn conditie gaat achteruit. Zonder sigaretten ga ik me vast veel fitter voelen.”

Startvergaderingen

Er zijn twee startvergaderingen gepland: komende woensdag in zaal Den Dries in Retie en donderdag in de bib in Arendonk. Voor Retie is het al de tweede anti-rookcampagne. Vorig jaar namen 112 rokers eraan deel. Na afloop bleek 52 procent de sigaret afgezworen te hebben.

Iedereen is welkom op het startmoment, ook mensen die intussen ‘hervallen’ zijn. “Een gemiddelde roker heeft vijf tot zes pogingen nodig om definitief te stoppen”, zegt Hans Cools van de gemeentelijke sportdienst van Retie. “Elk poging is dus een stap in de goede richting.”

MEEST RECENT