Rallycrosswereld treurt om plotse dood van internationale bezieler

Print

Guy Meulemans werd 50 jaar. Foto: if

Arendonk - De rallycrosswereld treurt om het heengaan van een van zijn grote bezielers. Guy Meulemans (50) uit Arendonk, zoon van Glossovoorzitter Staf Meulemans, stierf aan een hartaderbreuk. Vader Staf trof zijn zoon op oudejaarsdag dood aan in zijn appartement.

Guy Meulemans maakte het Glossocircuit in Arendonk bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Vier keer slaagde hij erin om het Europees kampioenschap naar Arendonk te halen. Alle grote helden van de internationale rallycross, onder wie de legendarische Noorse toppiloot Martin Schanche, streden op het Glossocircuit om de Europese titel en lokten zo duizenden fans uit heel Europa naar de Kempen. Tijdens het eerste EK in 1984 was de piepjonge organisator amper 19 jaar.

Twee jaar eerder, op zijn zeventiende, trad de Arendonkse wonderboy al toe tot de European Rallycross Association (ERA), zeg maar de UEFA van de rallycross. Hij sprak op dat moment al vlot vier talen. Zijn kennis en frisse ideeën werden algemeen gewaardeerd door bestuurders en piloten in de internationale autosport.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio