© ema

Kempense cateraar brengt café aan huis

In plaats van een dure zaal af te huren voor een feestje, kiezen almaar meer mensen vandaag voor foodtruck aan huis. De rollende restaurants zijn dé hype van het moment. Koen Adriaensen (48 ) uit Retie heeft nu behalve een mobiel restaurant ook een café op wielen: een 'drinktruck'.

Eddy Meulemans

Een foodtruck is eigenlijk een verbeterde en vooral hippere versie van een klassieke hamburgerkraam. Vaak gaat het om fijne vintage-bestelwagens: een VW Transporter uit de jaren zeventig of een nostalgische Renault Estafette, die is omgebouwd tot een hypermoderne 'rollende keuken'. Ook Koen Adriaensen uit Retie heeft zo een oude Mercedes-vrachtwagen van het Duitse koerierbedrijf DHL verbouwd tot een rijdend restaurant. De omgebouwde Duitse postwagen beschikt nu over een compleet ingerichte keuken, onder meer met ingebouwde barbecue, friteuse, oven, kookfornuis en afwasbak.

“Alles wat mijn klanten wensen, kan ik vers klaarmaken in mijn foodtruck”, zegt Adriaensen. “Ik denk daarbij aan eenvoudige snacks, als wraps, loempia’s en broodjes. Maar ik serveer ook volledige menu’s, met soep, voorgerecht, hoofdgerecht en desserts. Al mijn gerechten zijn huisbereid met verse producten. Ik ben kok van opleiding en heb 20 jaar ervaring in bedrijfsrestaurants.”

Met zijn foodtruck schuimt hij allerhande feestjes af in Retie en omstreken, van babyborrels tot bedrijfsfeesten, festivals, communiefeesten, bruiloften en tuinfeesten. “Het grote voordeel van deze formule is dat de mensen gewoon thuis kunnen feesten, terwijl ze zelf voor niets hoeven te zorgen. Ik breng alles mee in mijn foodtruck en neem achteraf ook alles weer mee naar huis.”

Behalve een Car-a-manger heeft Adriaensen nu ook een Car-a-vin: een drinktruck. Het gaat om een café op wielen dat is ingericht in een wondermooie Citroën HY uit 1968: lekker retro, helemaal in dé modestijl van vandaag.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio