© ema

© ema

© ema

1 / 3

VIDEO. Dwergacteur Chris Willemsen stopt na 30 jaar met roken

Dwergacteur Chris Willemsen (43) uit Arendonk, die al dertig jaar verslaafd is aan de sigaret, stopt met roken. De kleinste acteur van Vlaanderen speelt de hoofdrol in een nieuwe anti-rookcampagne in zijn dorp.

Eddy Meulemans

Gemeente en OCMW in Arendonk starten een bijzondere campagne om zo veel mogelijk rokers in het dorp af te helpen van hun verslaving. ‘Arendonk stopt met roken’, zo heet de gezondheidsactie. Aan het project werken lokale dokters en apothekers mee, maar ook een heuse 'tabakoloog'.

Dwergacteur Chris Willemsen, bekend van zijn rol in de tv-series De Ronde op Eén en Crimi Clowns op 2BE, is het gezicht van de campagne. “Ik rook al vanaf mijn dertiende”, zegt hij. “In mijn jeugd ben ik wel ooit één keer drie maanden gestopt, na een zware operatie. Maar toen ik daarna weer op café ging en bier begon te drinken, ben ik er weer mee begonnen, tot vandaag. Ik rook gemiddeld een half pakje per dag.”

Bij de campagne hoort ook een reclamespot. De clip werd ingeblikt door de Arendonkse Videoclub, die al jaren met succes internetfilmpjes maakt voor Arendonk TV. De hoofdrol in de nieuwe promovideo wordt vertolkt door een een professionele Vlaamse acteur: Chris Willemsen zelf.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

ARENDONK STOPT MET ROKEN from Gemeente Arendonk on Vimeo.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio