Zwemmers zwemmen zich zot in 'Zwemzotste Zwembad'

Ook de leerlingen van het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol deden mee aan de zwemmarathon. Foto: vgd

Zwemmers zwemmen zich zot in 'Zwemzotste Zwembad'

Print
Beerse / Arendonk / Mol - Gedurende twaalf uur met z’n allen zo veel mogelijk baantjes trekken. Dat is de inzet van de strijd om de titel van ‘Zwemzotste Zwembad van Vlaanderen’. Ook drie Kempense zwembaden doen mee aan de wedstrijd.

Vijftien openbare zwembaden in Vlaanderen hebben zich ingeschreven voor de Vlaamse zwemmarathon, waaronder ook drie in onze regio: het gemeentelijk zwembad van Arendonk, ’t Beerke in Beerse en Den Uyt in Mol. Maandag wordt de winnaar bekendgemaakt. "Een geldprijs valt er niet te winnen, zelfs geen nieuwe zwembroek”, zegt David Nassen van het Vlaams Instituut voor Sportbeheer (ISB), dat alle openbare zwembaden in Vlaanderen verenigt. “De winnaar wordt wel beloond met de eretitel van Zwemzotste Zwembad.”

Doel van de Vlaamse zwemmarathon is het zwemmen te promoten als dé perfecte vorm van sport en ontspanning voor jong en oud. “Zwemmen is gezond", zegt Nassen. "Het is een sport die goed is voor je conditie, maar toch heel weinig belastend is voor je spieren en gewrichten.”

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio