Kinderdagverblijf omgedoopt tot 'kindernachtverblijf'

Print

Behalve dagopvang biedt Dol-Fijn nu ook nachtopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar. De opbrengst van het unieke 'peuterhotel' gaat naar de Rode Neuzen Actie van VTM, Qmusic en Belfius. Foto: ema

Arendonk - Kinderdagverblijf Dol-Fijn in Arendonk wordt vandaag omgedoopt tot een ‘kindernachtverblijf’, waarbij alle kinderen in de crèche kunnen blijven slapen. Het hotelarrangement voor baby’s en peuters is uniek in Vlaanderen.

De kinderen in kinderdagverblijf Dol-Fijn op het Pelgrimsplein in Arendonk worden vrijdag als VIP-gasten ontvangen. Voor 20 euro per persoon per nacht krijgen ze een luxearrangement all-in aangeboden, inclusief overnachting, ontbijt, lunch, drank en animatie. Welgeteld 24 kinderen hebben een nacht geboekt in het peuterhotel. De jongste hotelgast is 5 maanden, de oudste 3 jaar.

“Vrijdag na de schooluren hoeven de kindjes niet naar huis en mogen ze gewoon bij ons in de crèche blijven”, zegt juf Marie Luyckx (27) van Dol-Fijn. “We houden dan eerst een pyjamafeestje, met spelletjes, chips en drank. Tussen 19u en 20u komt de bekende Arendonkse accordeonmuzikant Matthias Lens (partner van schlagerkoningin Laura Lynn, red.) nog langs om een slaapliedje te zingen voor de kinderen. Daarna gaan we de tandjes poetsen, nog een verhaaltje vertellen en dan het bed in. ’s Anderendaags ’s morgens zal er een uitgebreide ontbijttafel klaar staan voor onze jonge gasten, met sandwiches, cornflakes, yoghurt en alles wat kinderen lekker vinden. Zaterdag in de loop van de voormiddag kunnen de ouders hun zoontje of dochtertje weer komen ophalen.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio