Toneelgroep schenkt fortuin weg aan mensen met beperking

Print

Voor hun nieuwste komedie ‘Oud ja, maar nog niet versleten’ verwachten de acteurs en actrices van De Brug opnieuw meer dan tweeduizend fans. Foto: ema

Retie - Sinds de oprichting in 1961 heeft toneelkring De Brug uit Retie al een fortuin weggeschonken aan lokale mensen met een beperking: meer dan 120.000 euro. Daarmee overtreft De Brug haar eigen initiële doel: de brug slaan tussen validen en mindervaliden.

Elke maand duikt er wel ergens in de regio een toneelvereniging op die een jubileum te vieren heeft. Meestal komt het gezelschap dan met een mooie groepsfoto in de krant. De Brug verdient voor ons iets extras: het Retiese gezelschap bestaat 55 jaar, speelt zijn tiende blijspel in zaal Den Dries en trekt na al die jaren nog altijd een massa volk, meer dan tweeduizend toeschouwers per voorstelling.

Maar misschien wel de meest opmerkelijke eigenschap van de veertig leden van De Brug is dat zij behalve uitstekende toneelspelers ook gulle schenkers zijn: mensen met een hart. “Wij geven niet alles weg, maar een groot deel van de opbrengst gaat wel steevast naar Ziekenzorg Retie en de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten (KVG) Retie”, zegt voorzitter Willy Martens (69). “De laatste jaren gaat het telkens om 5000 tot 6000 euro per jaar.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio