© ema

Rood-wit bier valt in de smaak bij lokale bevolking

De Vraai Plezante, het nieuwe bier in de clubkleuren van KFC Vrij Arendonk, wordt wel héél erg gesmaakt door de lokale bevolking. Van het rood-witte bier van 6 procent werd in de ambachtelijke dorpsbrouwerij Humulus in Arendonk 500 liter gebrouwen. Eén week na de lancering blijft daar nog maar 100 liter van over.

Eddy Meulemans

“De Vraai Plezante was normaal bedoeld als gelegenheidsbier, speciaal gebrouwen voor de vijfde editie van het volksfeest Vraai Plezant”, zegt brouwmeester Dirk Vissers. “Maar omdat we zo veel lovende reacties kregen, hebben we besloten om tegen de eindejaarsfeesten nog drie extra brouwsels te maken, goed voor nog eens 1.500 liter of 180 kratten.

Net zoals de Arendonker Bruin en de Arendonker Tripel, de vaste bieren in het assortiment brouwerij Humulus, is ook de Vraai Plezante een honderd procent ambachtelijke en natuurlijke gerstdrank. “Het bier heeft een roodkleurige gloed, maar zonder toevoeging van kleurstoffen of rood fruit”, benadrukt de artisanale dorpsbrouwer. “Wel heb ik karamelmout toegevoegd. Brouwers gebruiken meestal gewone pilsmout, die gedroogd wordt op zestig graden Celsius. Bij karamelmout is dat op honderd graden, waardoor het bier rood kleurt. Geen knalrood of roze, zoals bij Kriek, maar wel een natuurlijke kopertint. Ook de smaak is ook helemaal niet zoet of zuur, maar bitter en mild.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio