Okido richt eigen G-team op met geld van badeendjesrace

Het nieuwe G-team wordt gesteund door een lokale vzw van vrolijke jongeren. Foto: ema

Okido richt eigen G-team op met geld van badeendjesrace

Print
Arendonk - Ook basketbalclub Okido in Arendonk heeft voortaan een eigen G-team. De ploeg bestaat voorlopig uit zes enthousiaste spelers met een beperking.

Trainen doen de G-basketters in de sportzaal van het Sint-Claracollege in Arendonk. Om het zaaltje te huren kregen ze alvast een startcheque van 1470 euro overhandigd van de lokale vzw Fratzen Zonder Grenzen, een vereniging van vrolijke jongeren die elk jaar het Arendonks kampioenschap buikschuiven organiseren in het dorp. Tijdens de afgelopen Teljoorlekkersdag hielden ze een speciale Lucky Duck-race, waarbij ze maar liefst achthonderd badeendjes verkochten ten voordele van het nieuwe Okido-G-team. De badeendjesrace vond plaats op de snelstromende waterloop De Wamp, die in Arendonk dwars door het dorpscentrum stroomt.

De nieuwe G-ploeg wordt getraind door drie gemotiveerde lesgevers. “We leren onze spelers de basistechnieken van het basket aan", zeggen de trainers. "Maar de voornaamste ingrediënten van onze wekelijkse trainingen zijn plezier, inzet en leergierigheid."

Met de oprichting van een eigen G-team wil het clubbestuur in de verf zetten dat Okido een echte familieclub is, waar iedereen welkom is. De club telt vandaag 230 leden en speelt in de tweede landelijke afdeling.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio