Aloud volkscafé met vrouwentongen op vensterbank verdwijnt

Print

“Hier komen de mensen nog gewoon om een pint te drinken en te kletsen met elkaar”, zegt cafébazin Ans (71). Foto: ema

Arendonk - Met pijn in het hart tapt de 71-jarige bazin van het bekende volkscafé Geen Flauw Idee vrijdag haar laatste pint. De eeuwenoude staminee aan de Hokken in Arendonk wordt afgebroken en wijkt voor een nieuw woningbouwproject.

Na café Marnuel verliest Arendonk opnieuw een historisch volkscafé. Hoewel de aloude bruine kroeg ver buiten het dorpscentrum ligt, trok ze zeventig jaar lang een vast publiek van alle leeftijden. Geen Flauw Idee, dat vroeger café Harrie-Ann heette, is tot vandaag een echt traditioneel biercafé gebleven. Slechts zeven bieren staan er op de kaart: Haacht, Palm, Hoegaarden, Kriek, Leffe, Duvel en Westmalle.

De bierkaart typeert de hele staminee, waar de klassieke vrouwentongen overigens nog op de marmeren vensterbank staan. “Hier komen de mensen nog gewoon een pint drinken en kletsen met elkaar. Iedereen praat met iedereen aan de toog”, zegt caféhoudster Ans Van der Wens (71), die er elf jaar achter de tapkast staat. Voordien baatte ze nog tal van andere drankgelegenheden uit in de regio, onder meer in Arendonk en Baarle-Hertog.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio