© ema

© ema

© ema

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sportkoppel van het Jaar: hij is beste in Ironman en zij in Powerman

Mocht er een trofee voor het Sportkoppel van het Jaar bestaan, dan komen Lore Van de Perre (28) en Bart Borghs (29) uit Retie daar vast voor in aanmerking. Zij is de nieuwe wereldkampioen in de duatlon. En hij is top in de triatlon.

Eddy Meulemans

Sporten, sporten en nog eens sporten. Dat zijn de hobby’s ten huize Borghs-Van de Perre in de Zandstraat in Retie. Hoewel ze allebei fulltime werken, zij in het onderwijs en hij bij het leger, slagen er toch in om voor en na hun werkuren hard en veel te trainen. Met resultaat, want vorige maand won Bart Borghs de prestigieuze Ironmantriatlon in Maastricht, bij de niet-profs. Afgelopen weekend pakte zijn vriendin Lore Van de Perre in Zofingen in Zwitserland de zege in de Powermanduatlon in Zofingen in Zwitserland, ook bij de niet-beroepsatleten.

De Ironman is alom bekend: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. De Powerman is het wereldkampioenschap in de duatlon op de lange afstand en staat bekend als een loodzware wedstrijd: eerst 10 km lopen, daarna 150 km fietsen en tot slot nog eens 30 km lopen, dwars door de Zwitserse bergen.

“Het parcours is echt wel héél lastig”, zegt Lore. “Op de hellingen moest ik voortdurend met hele kleine pasjes naar boven lopen. Soms was het zo steil dat ik bijna wandelde. En bergaf moest ik de hele tijd opletten dat ik mezelf niet voorbij holde.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio