Bijna geen rokers meer in Sint-Claracollege

De geslaagde 'rookvrije' klassen kregen daarvoor elk een officieel diploma uitgereikt van burgemeester Kristof Hendrickx. Foto: ema

Bijna geen rokers meer in Sint-Claracollege

Print
Arendonk - Bijna niemand in het eerste en tweede middelbaar in het Sint-Claracollege rookt. Van de zestien klassen zijn er maar liefst vijftien ‘rookvrij’, wat betekent dat minstens negen op de tien leerlingen er nooit een sigaret opsteken. De vijftien nicotinevrije klassen kregen daarvoor elk een officieel diploma uitgereikt van de burgemeester.

De wedstrijd ‘Rookvrije klassen’ is een initiatief van de lokale gezondheidsorganisatie Logo Kempen en is bedoeld om de jongste leerlingen van het secundair onderwijs aan te moedigen om niet te roken of hen te helpen om de sigaret af te zweren. Uit onderzoek blijkt immers dat jongeren in hun vroege adolescentie, tussen 12 en 14 jaar, beginnen te roken.

In het begin van het school gingen alle zestien klassen van het Sint-Claracollege de uitdaging aan om tegen eind juni nog altijd rookvrij te zijn. Vijftien van de zestien slaagden daarin. Aan de wedstrijd was ook een creatieve opdracht gekoppeld, waarbij de scholieren een strip- of fotoverhaal konden insturen over roken en niet-roken. De klas 1 M2 kwam als winnaar uit de bus. Alle leerlingen van de klas kregen daarvoor een filmticket.

Ook het gemeentebestuur deed zijn duit in het zakje en deelde aan iedereen een appel uit. “Om hen te stimuleren om gezond te blijven. Een appel is veel gezonder dan een sigaret”, zei burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA).

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio