Arendonk Zingt & Swingt verdrinkt niet in de regen

Print

Maar liefst 180 zangers en zangeressen tegelijk op één festivalpodium. Zoiets kan alleen op Arendonk Zingt & Swingt. Foto: Eddy Meulemans

Arendonk - Ondanks de regen is de eerste dag van Arendonk Zingt & Swingt gisteravond al meteen op volle sterkte gestart, met veel volk, vrolijke livemuziek en een warme ambiance.

De veertiende editie van Arendonk Zingt & Swingt begon als vanouds met een optreden van de grootste liveband van Vlaanderen: het Arendonk Zingt-koor. Maar liefst 180 zangers en zangeressen stonden samen op het festivalpodium en zongen uit volle borst een selectie van hits van vroeger en nu, van Ta Fête van Stromae tot Kryptonite van Three Doors Down en Mia van Gorky. Topper van de avond op het hoofdpodium was de enige echte Laura Lynn.

Op het kleinere podium in de Bemdhal werd de avond afgetrapt door twee 17-jarige dj-talenten uit het dorp. Heatwavez, zo noemt het duo zich dat eerder al samenwerkte met grote hardstyle-artiesten. Na de heerlijke beats van Heatwavez volgden nog meer dampende dj-tandems: Station Earth ft. Mc Mota, Jebroer ft. Stephard & Skinto en… Gunther D ft. Skyve.

Vandaag volgt deel 2 van Arendonk Zingt 2015, met gratis optredens van onder meer Flip Kowlier, Jett Rebel, Les Truttes en Discobaar A Moeder.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio