Arendonk Zingt & Swingt nóg diverser dan anders

Print

Arendonk Zingt & Swingt start ook dit jaar met een optreden van het AZ-megazangkoor, dit keer bevolkt door 180 lokale zangers en zangeressen. Foto: Annick Moerenhout

Arendonk - De veertiende editie van Arendonk Zingt & Swingt belooft nog meer dan anders voor ieder wat wils te bieden, van populaire rock tot vrolijke schlagermuziek en hippe hardstyle.

Minstens tienduizend bezoekers worden er dit weekeinde verwacht op Arendonk Zingt & Swingt op de Bemdweide. Het gratis festival begint vanavond met een optreden van het grootste zangkoor van de streek: het Arendonk Zingt-koor, met maar liefst 180 lokale zangers en zangeressen. Zij brengen een repertoire van populaire meezingers, waaronder Mia van Gorky tot Iedereen is van de wereld van The Scene.

Topper van de avond is niemand minder dan Laura Lynn, dé schlagerkoningin van Vlaanderen. De vriendin van Arendonkenaar Matthias Lens, vandaag misschien wel de populairste Vlaamse accordeonist, trakteert haar nieuwe 'thuispubliek' op een jubileumconcert met haar grootste hits van de voorbije tien jaar. Ze wordt daarbij begeleid door de lokale Arendonk Zingt-band.

In de Bemdhal wordt intussen een mega-danceparty gehouden, met tal van gerenommeerde dj’s en bonkende artiesten, onder wie Jebroer, Skyve en Studio Brussel-presentator Gunther D, berucht en befaamd om zijn Botsautomix.

Zaterdag zijn rapper Flip Kowlier en de Nederlandse rijzende popster Jett Rebel de headliners. Andere trekpleisters zijn Les Truttes en Discobaar A Moeder, bekend van het tv-magazine Iedereen Beroemd op Eén.

Vorig jaar bracht Arendonk Zingt & Swingt, met een recordopkomst van vijftienduizend bezoekers, welgeteld 19.270,32 euro op voor het goede doel. Ook dit jaar gaat de helft van de opbrengst gaat naar vzw Parantee, die zich inzet voor gehandicaptensport. De andere helft is voor de lokale Chirojeugd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio