Nieuwe wielerkoers van Poppel is meteen groot succes

Print
Ravels - Poppel, helemaal in het uiterste noorden van het land, heeft weer een eigen wielerwedstrijd. De Twee van Poppel, de bekende supportersclub van de broers Danny en Boy Van Poppel, organiseerde er een koers voor junioren. Het nieuwe sportevenement was meteen een schot in de roos.

Welgeteld 35 jonge coureurs stonden er op Pinkstermaandag aan de start voor de eerste koers van De Twee van Poppel, een rit van vijftien rondes onder de kerktoren van Poppel en op de omliggende landbouwwegen rond het dorpscentrum.

Na 95 kilometer kwam Nick Verheyen van het CDL Cycling Team als eerste over de streep. Hij was de snelste van een kopgroep van tien man en haalde het voor Dries Dyck van KWC Heist Zuiderkempen en Victor Vandebosch van Enertherm-BKCP. De winnaar kreeg op het podium behalve een geldprijs ook een kleurrijk zegeboeket van de dienstdoende bloemenmeisjes Joyce en Tiara.

De nieuwe koers van Poppel lokte veel volk en kende een perfect verloop, mede dankzij de medewerking van voetbalclub FC Poppel en tal van vrijwillige seingevers.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio