Eén filmt nieuwe fictiereeks in Kempense bakkerij

"Onze bakkerij was helemaal wat ze zochten, aldus de mensen van Eén", zegt bakker Tony Van Meer trots. Foto: ema

Eén filmt nieuwe fictiereeks in Kempense bakkerij

Print
Retie - Bakkerij Gretie in Retie wordt het decor van de nieuwe fictiereeks ‘Tytgat Chocolat’ op Eén. Tal van bekende Vlaamse acteurs spelen erin mee, onder wie ook Jan Decleir. Donderdag vinden de eerste opnames plaats in de authentieke Kempense brood- en banketbakkerij.

Na slagerij Van Genechten in Dessel, bekend van de legendarische tv-serie Van vlees en bloed, is er straks opnieuw een Kempense middenstandszaak te zien in een prestigieuze Eén-reeks. Bakkerij Gretie in buurdorp Retie wordt het decor van Tytgat Chocolat, een liefdesverhaal over een groep inpakkers in een fictief Vlaams chocoladebedrijf. Behalve Jan Decleir maken onder andere ook Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem en Els Dottermans deel uit van de cast.

“Hoe de mensen van Eén bij ons terecht kwamen? Een medewerker van het productiehuis woonde vroeger in Retie en was hier jarenlang klant”, zegt bakker Tony Van Meer (48). “Begin dit jaar kwam hij nog eens langs, samen met de regisseur. Vooral de combinatie van marmer en inox in onze bakkerij vonden ze fantastisch. Helemaal wat ze zochten, zeiden ze. Mijn broodoven gaan ze wel niet gebruiken. In de serie zal onze bakkerij worden opgevoerd als ambachtelijke chocolaterie.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT