Uniek in Vlaanderen: kleuterklas in crèche

Print

Juf Marie nam gisteren met haar tien kleutertjes haar intrek in de nieuwe klas van kinderdagverblijf van Dol-Fijn. Foto: ema

Arendonk - De allerjongste kleuters van talentenschool Atlantis zijn gisteren verhuisd naar kinderdagverblijf Dol-Fijn op het Pelgrimsplein in Arendonk. “Een kleuterklas in een crèche is uniek in Vlaanderen en biedt alleen maar voordelen”, zegt directeur Raf Jansen trots.

Of de kleuters nu samen met baby’tjes van drie maanden in dezelfde klas zitten? “Nee, maar wel in hetzelfde gebouw, in twee aparte lokalen naast elkaar”, zegt meester Raf. “Toch zullen de kleuterjuf en de kinderbegeleidster van de crèche voortdurend met elkaar samenwerken en bij elkaar op bezoek komen. Zo geraken de baby’s en peuters op een spontane manier vertrouwd met de kleuterjuf en de kleuters.”

Elders zijn scholen en kinderdagverblijven strikt gescheiden. Het grote voordeel van deze ‘vernieuwende integratie’ is dat de drempel van de crèche naar de kleuterklas plots veel lager wordt. Stiekem hoopt meester Raf zelfs dat de kinderen van Dol-Fijn, wanneer ze straks 2,5 jaar worden, niet gaan wenen op hun eerste schooldag. “In Scandinavië bestaat de formule al vele jaren en daar is het een groot succes.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio